< Inapoi

ESTETICĂ DENTARĂ

Fațetele sunt foițe foarte fine realizate din ceramică presată, care se lipesc pe suprafața dinților, după șlefuirea unui strat foarte subțire din smalț, cu un ciment special. Sunt o modalitate de a îmbunătăți zâmbetul atunci când există probleme ca: dinți nealiniați, ciobiți, colorați, dinți fisurați sau fracturați. Acest tratament se poate folosi și la dinții care au diasteme sau treme(spații) oferind un aspect îngrijit si estetic.

Fațetele de ceramică(porțelan), sunt cele mai obișnuite restaurări din cabinet, sunt foarte rezistente la colorații, și foarte bine tolerate de țesutul gingival. Rezistă între 5-10 ani, în condițiile unei igiene dentare corecte. Este recomandat să veniți la control anual la cabinetul stomatologic. Dificultatea procedurii implică răbdare din partea pacientului și o înaltă calificare a medicului.

Fațetele din compozit se realizează la cabinet într-o singură ședință , fiind mai accesibile ți din punct de vedere financiar. Ele pot fi prefabricate și se adaptează individual formei dintelui, sau se pot realiza direct de către medicul stomatolog din material compozit special.