< Inapoi

PROFILAXIE

DETARTRAJUL CU ULTRASUNETE

Detartrajul cu ultasunete constă în spargerea depozitelor de tartru și îndepărtarea acestora cu ajutorul aparatului cu ultrasunete, care are o ansă metalică ce vibrează și dezintegrează tartrul, fără nici un efect nociv asupra smalțului dentar. Manopera e nedureroasă, dar sensibilitatea fiecărui pacient e diferită așa că poate fi neplăcută pentru unii.

Acumularea tartrului determină inflamația gingiilor, care poate duce la sângerare, schimbarea culorii și aspectului acestora. În cazul în care tartrul nu este îndepărtat la timp, gingivita se poate complica, fiind afectate ligamentele de susținere a dinților, iar pe termen lung se ajunge la mobilitatea dinților.

Se recomandă efectuarea detartrajului la 6-12 luni.

PERIAJUL PROFESIONAL

Se efectuează cu o periuță de unică folosință montată la piesa unitului și cu o pastă profesională abrazivă cu concentrație mare de fluor. Astfel se înlatură placa bacteriană de pe suprafața dinților și se îndepărtează petele produse de alimentele colorate, cafea, tutun.

AIRFLOW

Este un mijloc de profilaxie suplimentar, ce folosește un jet de apă, aer și bicarbonat de sodiu ce  acționează sub presiune mare.  Se utilizează după detartraj și periaj și realizează lustruirea suprafețelor igienizate.

FLUORIZAREA

Este recomandată pentru a reduce riscul apariției cariilor dentare la copii și adolescenți și ameliorarea sensibilității dinților la adulți. Se realizează după igienizarea perfectă a cavității orale.

SIGILAREA ȘANȚURILOR ȘI FOSETELOR

E o metodă sigură și nedureroasă de prevenție a cariilor la copii. Sigilantul e un material special care conține particule de fluor ce se eliberează treptat pe o perioadă lungă de timp. Acesta formează o barieră protectoare solidă care sigilează toate neregularitățile de pe suprafața dinților. Se recomandă să se realizeze după erupția dinților permanenți.