< Inapoi

ORTODONȚIE

Are ca scop prevenirea si tratarea malpozițiilor și malocluziilor dinților la copii și adulți. Aparatele ortodontice sunt dispozitive care se aplică pe dinți, alveole și maxilare cu scopul de a influența creșterea și dezvoltarea aparatului dento-maxilar sau de a preveni și corecta anomalia existentă.

Se începe cu o consultație la medicul ortodont, care va identifica ce probleme există și ce dorește pacientul să obțină în urma tratamentului. În această etapă se ia amprenta arcadelor dentare, iar pentru stabilirea diagnosticului și a planului de tratament, se recomandă unele investigații, cum ar fi ortopantomograma și teleradiografia de profil.

A doua ședință presupune comunicarea diagnosticului și a planului de tratament, cum se va desfășura acesta, ce presupune, durata cu aproximație și costurile.

În a treia ședință se aplică aparatele, pacientul primind toate informațiile necesare pentru asigurarea igienei acestora, se stabilesc intervalele de timp în care trebuie făcute controalele.

După terminarea fazei active de tratament și obținerea rezultatelor dorite, aparatul se îndepărtează. Pacientul va purta apoi o perioadă de timp un aparat de contenție, care va menține poziția corectă a dinților.