< Inapoi

TRATAMENTUL CU PLASMĂ

Una din cele mai noi tehnici folosite cu succes în stomatologie , o reprezintă tratamentul cu PRP, A-PRF si I-PRF care este plasmă  bogată în trombocite ce se obține prin recoltarea sîngelui de la pacient și centrifugarea lui prin procedee specifice. Plasma rezultată se folosește în implantologie, după operațiile de sinus lift, postextracțional, în parodontologie și în estetica facială.

Plasma conține o concentrație mare de fibrină, factori de creștere care permit proliferarea și diferențierea celulară, permițînd generarea de os nou în procedurile de adiție osoasă. Prin injectarea acestei plasme cu o concentrație mare de plachete,este stimulat procesul natural de reparare, regenerareși biorevitalizare folosit și în tratarea afecțiunilor parodontale cronice și degenerative. Datorită faptului că este are o biocompatibilitate de 100%, nu prezintă risc de dezvoltare a reacțiilor alergice sau imunologice.

IN CE CONSTĂ PROCEDURA?

Este necesară recoltarea de la pacient a 10 ml sânge venos într-o eprubetă sterilă, special concepută pentru a putea separa prin centrifugare plasma bogată în trombocite de celelate elemente sanguine. Se administrează prin injecție in șanțul gingival cu un ac extrem de subțire. Procedura se realizează în cure de 4 ședințe, la interval de 7-14 zile, anual. O dată la șase luni se face controlul evoluției bolii și o ședință de menținere a rezultatelor.